Avlsbygningerne, som hører til Fussingø                                Udflugt til Gammelhave

Med til Fussingø, som ejes af staten, hører ca. 700 ha. skov, som består af indskovene og udskovene og godt 250 ha. agerjord, som drives med økologisk planteavl, mens de lavtliggende enge er bortforpagtet til græsning.

Der er flere afmærkede vandreruter, på en af dem kommer du forbi Gammelhave, det var her det første Fussingø blev anlagt af slægten Skeel. Grundrids af borgen kan endnu ses som et fundament til en bygning med fire tårne. I de senere år er det blevet restaureret på flotteste vis.

Hvis du går af grusvejen langs Troldeskoven er der udsigt til Læsten Bakker, og inde i skoven er der de fineste serpentinespor, de blev i sin tid skåret ind i de meget stejle skråninger for at lette udkørslen af tømmer.

Flere områder i skoven er meget gamle med bevoksninger, der er ældre end 250 år, det er med til at give området et spændende dyreliv.

En del af skovene er udlagt som urørt skov, det betyder at skoven får lov til at passe sig selv, væltede og døde træer fjernes ikke, og grøfterne, der er gravet for at dræne arealet, vedligeholdes ikke mere.

I Indskovene øst for den asfalterede vej Sønderskovbakken er der Hundeskov, så her må hunden gå løs, dog skal den være under kontrol.

Der er mulighed for at køre mountainbike i skoven se mere her 

 

 

Hundeskoven                                                                                 Serpentinespor

Medlemskab i Beboerforeningen (marts til februar)

Hvis man ønsker at blive medlem af Beboerforeningen/forsamlingshuset kan man betale årskontingent kr. 200,00 (folkepensionister kr. 100,00) pr. husstand.
Betaling af medlemskontingent kan ske via:
- MobilePay 41795
- Overføre til bank: reg. 9331 konto 0012539975
- Kontant til kasserer Grethe Nielsen, Over Fussingvej 12
HUSK på alle indbetalinger at oplyse navn og adresse.

Med dit medlemskab støtter du drift af forsamlingshuset, som vi rigtig gerne vil leje ud til din næste fest. (Find forsamlingshus her på siden)
Støtter vedligehold af flagallé og drift af hjertestarter (ved Min Købmand)

Øster Bjerregrav - har meget at byde på

To ildsjæle lagde grunden til et ambitiøst projekt om at få en by-park, en bevægelsespark, en skaterpark og en ny sportsplads/multibane til byen ...

 

Læs mere her

 

Ny i Øster Bjerregrav?

Velkommen til byen og området. Vi håber du vil falde til, og at du vil nyde godt af de mange tilbud i vores by.

 

Læs mere her